Оказа се, че не само Киев е голямата цел на Русия.  По

...
Оказа се, че не само Киев е голямата цел на Русия.  По
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руски въоръжени сили са тръгнали към Одеса

Оказа се, че освен Киев е огромната цел на Русия.  

По данни на английското разузнаване съветските воъръжени сили подхващат всеобща атака в доста елементи на Украйна, която включва и нахлуване на войски от Крим на запад към Одеса. Полският президент Анджей Дуда съобщи в Лондон, че в случай че Русия употребява химически оръжия, това може да накара НАТО да премисли позицията си за невмешателство. 

Интензивни офанзиви против Мариупол, боеве в предградията на столицата Киев, обстрел на летището даже в западния град Ивано-Франковск, това е единствено част от днешната сводка на английското министерство на защитата, което цитира разузнаването. Забелязано е също огромно предвижване на войски от Крим, които се пробват да обкръжат град Миколаев в границите на настъплението им на запад към пристанището Одеса, съобщи БНР.

Британското разузнаване споделя, че съветските войски се пробват да обкръжат украинските сили в източната част на страната като от ден на ден стягат обръча с настъпления от север от Харков и от юг от Мариурпол. Има обаче данни, че украинската опозиция е огромна и руснаците понасят тежки жертви. 

В същото време във връзка на опцията от потребление на химическо оръжие от презиедента Владимир Путин, полският му колета Анджей Дуда съобщи в изявление за Би Би Си, че сходен акт може да принуди съдружниците от НАТО да седнат на масата и съществено да помислят по какъв начин да отговорят, тъй като към този момент ще стане рисково и то освен за Европа, само че и за целия свят. Според Дуда, сега Путин е подготвен да употребява всичко от неговия боеприпас, само че всички се надяват да не се стигне до потреблението на химически оръжия. 

„ Политически Путин към този момент загуби тази война, а от военна позиция не я печели “, сподели полският президент, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР